Tel: 0468 47 16 67 (dinsdag tot zaterdagvoormiddag)
4,6/5 Google-score
  • English
  • 3x Superfood Stuifmeelpollen

    Eline Schaerlaecken - 20 / Aug / 2021

    3x Superfood Stuifmeelpollen

    Stuifmeelpollen zijn de superfood bij uitstek, lees er alles over in ons blogartikel “superfood uit de bijenkast”. Gezond is het dus zeker wel, maar het blijkt toch niet evident om in een gerecht te verwerken. Wij kozen alvast drie receptjes uit die je kan proberen.<br />

    Stuifmeelpollen zijn de superfood bij uitstek, lees er alles over in ons blogartikel “superfood uit de bijenkast”. Gezond is het dus zeker wel, maar het blijkt toch niet evident om in een gerecht te verwerken. Wij kozen alvast drie receptjes uit die je kan proberen.

    1. Smoothie met Stuifmeel

    Dit heb je nodig:

    • 150 ml amandelmelk
    • 1 banaan
    • handje blauw of rood fruit (blauwe bessen, frambozen, bramen, etc)
    • 1 eetlepel bijenpollen van Nectarist
    • 2 eetlepels lijnzaad
    • 1 eetlepel chiazaad

    Zo maak je het:

    Meng alle ingrediënten, behalve het chiazaad, voeg desgewenst ijsblokjes toe en blenden maar! Roer als de laatste het chiazaad door de smoothie.

    bron: dehippevegetarier.nl

     

    2. Kurkuma Smoothiebowl

    Dit heb je nodig:

    • 100g mangoblokjes
    • 50g geraspte wortel
    • 150 ml amandelmelk
    • halve banaan
    • 0,5 tl kurkumapoeder
    • 10g kokos
    • 10g gember geraspt
    • 15g honing

    Topping:

    • Vijgen
    • Kokos
    • Granola
    • Bijenpollen van Nectarist
    • Chiazaad

    Zo maak je het:

    Doe alle ingredienten voor de smoothie in een blender en maal ze tot een glade smoothie. Schenk de smoothie in een niet te diepe schaal of soepbord. Strooi voorzichtig de topping naar je eigen inzicht en smaak eroverheen. Pak je lepel en eet smakelijk!

    bron: simoneskitchen.nl

     

    3. Havermoutpap met Bijenpollen

    • 500 ml amandelmelk (ongezoet)
    • 8 el havermout
    • 1 banaan, in plakjes
    • handje aardbeien, in stukjes
    • handje blauwe bessen
    • handje bramen of frambozen
    • 1 tl chiazaad
    • 1 tl bijenpollen van Nectarist

    Breng de melk in een steelpan aan de kook. Strooi de havermout al roerende bij de melk en zet het vuur laag. Kook de havermout in 10 minuten zachtjes gaar en roer tussentijds een paar keer. Schep de havermout in diepe borden, verdeel het fruit erover en strooi als laatste het chiazaad en de bijenpollen erover. 

    bron: liefdevoorlekkers.nl

    Leave a comment

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Your email address will not be published

    * Required fields

    Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »