AZ-bijenkast 3 rompen
AZ-bijenkast 3 rompen 299,-

AZ-bijenkast 3 rompen

€299,- €299,00
Bestelbaar - zie levertermijn hieronder
  • 4-6 weken
Informatie

AZ-bijenkast met 3 rompen.

De AZ-bijenkast is van oorsprong een Sloveense bijenkast, ontworpen door Anton Znidarsic, die het mogelijk maakt om langs achteren aan je bijen te werken. Al meer dan 100 jaar wordt deze kast in Slovenië gebruikt. De vele gekleurde bijenhuizen behoren ondertussen tot het culturele erfgoed van dit land.

Het succes van deze bijenkast ligt in zijn eindeloze voordelen. Alles is reeds aanwezig en de imker hoeft dus niet met extra rompen en dergelijke te zeulen. Doordat je langs achteren aan de bijen kan werken, hoef je dus ook niet steeds die loodzware honinghoogsels op te tillen. Eens geïnstalleerd is het dus zeer aangenaam werken, zeker voor je rug! Deze kasten nemen ook veel minder plaats in en zijn stapelbaar. Indien je deze kasten verwerkt in bijvoorbeeld een tuinhuis of bijenhuis, zit de imker ook steeds uit de zon of regen.

Ook voor de bijen zijn er tal van voordelen: De dubbelwandige voorkant zorgt ervoor dat de bijen veel minder onderhevig zijn aan warmte- of koudeverschillen. Doordat de bijenkasten op en tegen elkaar gestapeld zijn, houden de bijen in de winter elkaar ook warm, wat voor een betere ontwikkeling in de winter zorgt. En doordat je langs achteren werkt, hoef je het bijennest ook niet steeds "open te breken", wat voor veel minder stress bij de bijen zorgt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »