Gecertificeerde bijenwas

6
Sorteer op:

Stadsimkerij Nectarist levert zuivere gecertificeerde waswafels. Hiervoor werd er een project opgezet met zo’n 430 Ethiopische imkers waardoor er een win-win situatie ontstaat: de imkers in het Zuiden krijgen de nodige ondersteuning en eerlijke prijzen voor hun producten, de Belgische imkers kunnen rekenen op zeer kwalitatieve waswafels die door een onderzoekslabo werden getest.

Stadsimkerij Nectarist hecht veel belang aan de kwaliteit van haar producten en dus ook aan de kwaliteit van de waswafels (kunstraat) die ze verkoopt.

De laatste tijd werden vele imkers geconfronteerd met vervuild kunstraat. Om hier een antwoord op te bieden, heeft onze imkerij een samenwerking opgezet met een organisatie die zo’n 430 Ethiopische imkers verenigt. Deze imkers zijn actief in een gebied waar er niet aan intensieve landbouw wordt gedaan en waardoor de geoogste bijenwas zeer zuiver is. Momenteel werken we zeer hard aan een BIO-certificatie voor deze bijenwas.

Het project bestaat erin dat de imkers in Ethiopië de nodige ondersteuning krijgen om hun imkerij te professionaliseren. Hierdoor kunnen zij meer honing en bijenwas oogsten waardoor hun inkomen stijgt. Voor dit opleidingstraject werken we samen met Nemec VZW, die reeds veel ervaring heeft in het opzetten van binnen- en buitenlandse imkeropleidingen.

Stadsimkerij Nectarist engageert zich om de bijenwas van deze imkers aan eerlijke prijzen aan te kopen. Voor de aankoop van deze zuivere bijenwas genieten we de financiële steun van het Participatiefonds van de provincie Antwerpen en Trividend, omwille van het sociaal en duurzaam karakter van dit project.

Alle bijenwas wordt onderzocht op pesticiden en vervalsing. De resultaten worden uiteraard steeds ter beschikking gesteld aan onze klanten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »