Vanaf 1/04: nieuw afhaalpunt bij Aveve Mechelen!
Online shop 24/7 open!
Google-score 4,7/5
 • Nederlands
 • Imkermaterialen

  Imkermaterialen

  Onze selectie aan imkermaterialen kan je hier terugvinden. Deze selectie is afgestemd op de noden die ontstaan als je onze imkercursus volgt. Je kiest dus meteen voor de juiste imkermaterialen en voorkomt zo dubbele en onnodige aankopen.

  • Starterspakketten

   Starterspakketten

   Ben je beginnend imker en zie je door het bos de bijen niet meer? Onze starterspakketten zijn er om jouw op weg te helpen in deze mooie hobby!

   Toon meer
  • Bijenvolken & koninginnen

   Bijenvolken & koninginnen

   Op zoek naar een bijenvolk of een koningin voor uw bijenvolk? Wij bieden bijenvolken aan met een Carnica F1 - koningin in een styropor afleggerkast. Onze koninginnen zijn gekweekt op zachtaardigheid en zijn hierdoor ideaal voor elke imker.

   Toon meer
  • Beschermkledij

   Beschermkledij

   Jezelf beschermen is een belangrijk onderdeel van imkeren. Ons assortiment kwaliteitsvolle beschermkledij zorgt ervoor dat je dat doet op een voor jou gepaste manier, zonder jezelf te belemmeren bij het uitvoeren van je werkzaamheden aan de bijen.

   Toon meer
  • Gereedschap

   Gereedschap

   Als imker heb je ook heel wat gereedschap nodig. Denk maar aan kastbeitels, berokers, tabak, ramentangen, borstels, en tal van tools voor het markeren van koninginnen. Dankzij onze jarenlange ervaring kies je hier meteen de juiste tools.

   Toon meer
  • Bijenkasten

   Bijenkasten

   Ontdek hier ons grote gamma aan bijenkasten in hout of kunstof. Je vind hier de meest courante soorten in Vlaanderen terug, zoals de Simplex kast. Dat is tevens het type waarmee Nectarist imkert.   

   Toon meer
  • Verf en onderhoud

   Verf en onderhoud

   Het schilderen van je bijenkasten is van groot belang; zowel voor de bescherming ervan als voor de herkenbaarheid voor de bijen. Zowel voor styropor als houten bijenkasten hebben we een aanbod aan verschillende kleuren en soorten verf.

   Toon meer
  • Bijenwas

   Bijenwas

   Bijenwas vormt het belangrijkste fundament in elke bijenkolonie. Daarom is het van essentieel belang dat de aangeboden waswafels van de beste kwaliteit zijn. Nectarist biedt enkel gecertificeerde waswafels aan. Zo geef je de beste start aan je bijen!

   Toon meer
  • Honingoogst

   Honingoogst

   Voor het oogsten van de honing uit je kasten bieden we verschillende oogstgereedschap en apparatuur aan; die allemaal bestaan uit food grade inox. Al onze honingslingers en apparatuur zijn van de merken Apini, Lega & Logar.

   Toon meer
  • Plakkaten

   Plakkaten

   Onze plakkaten uit hout of dik karton laten voorbijgangers weten dat er bijen in de buurt zijn, of dat je er lokale honing kan kopen!

   Toon meer
  • Koninginnenteelt

   Koninginnenteelt

   Koninginnenkweek, de uitdagende volgende stap als beginnende imker! Indien je verder wil gaan met de kwaliteiten van een van jouw huidige koninginnen kan je zelf ook je koninginnen kweken. 

   Toon meer
  • Varroa & bijengezondheid

   Varroa & bijengezondheid

   Varroa-destructor, de naam alleen al van deze parasiet doet iedereen huiveren. Ontdek ons behandelingsschema in de cursus. Hier vind je al het materiaal voor om je bijen te beschermen tegen de varroa en wasmot, alsook voor het ontsmetten van de bijenkast.

   Toon meer
  • Voederen

   Voederen

   Op het einde van het seizoen of in het begin van het seizoen is het essentieel om uw bijen bij te voederen. Hiervoor bieden we verschillende soorten suiker voor bijen aan.

   Toon meer
  • Promoties - einde reeks

   Promoties - einde reeks

   Ontdek hier onze imkermaterialen die uit ons assortiment gaan. Wees er snel bij en geniet van mooie kortingen.

   Toon meer

   

   

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »