Vanaf 1/04: nieuw afhaalpunt bij Aveve Mechelen!
Online shop 24/7 open!
Google-score 4,7/5
 • Nederlands
 • Bijenvolken & koninginnen

  Bijenvolken & koninginnen

  Op zoek naar een bijenvolk?

  Op zoek naar een bijenvolk of een koningin voor uw bijenvolk? Wij bieden bijenvolken aan met een Carnica F1 - koningin in een one-way afleggerkast (krijg je mee, inbegrepen in de prijs). Onze koninginnen zijn gekweekt op zachtaardigheid en zijn hierdoor ideaal voor de startende imker.

  Concreet gezien krijg je een afleggerkastje met 5 ramen, de opzittende bijen, broed in alle stadia en een nieuwe koningin die dit seizoen geboren is. De koningin is gemarkeerd en is een dochter van een reinteeltmoer die bevrucht is geweest op het eiland Sylt waar zich het bevruchtingsstation List auf Sylt bevindt. De koninginnen zijn afkomstig van de Carnica - Troiseck lijn.

  We handelen bestellingen chronologisch af. Omdat we afhankelijk zijn van de koninginnenkweek kunnen we niet exact zeggen wanneer u de bestelling kan komen afhalen. We doen er alles aan opdat de bijenkolonies klaar zijn in mei of juni.

  BESTEL HIER UW BIJENVOLK - VOORRAAD IS BEPERKT

  Meer informatie over de Carnica bij

  De Carnicabij (Krainerbij) is een ondersoort van de Apis mellifera, de Europese honingbij. Oorspronkelijk afkomstig vanuit Slovenië, Oostenrijk en de noordelijke Balkan is ze nu wijd verspreid en een van de populairste honingbijen bij imkers.

  Het zijn bijen die zich goed kunnen verdedigen tegen natuurlijke vijanden en ziektes. Het bijenvolk past zich aan, aan het beschikbare voedsel en komt goed de winter door. Een nadeel kan zijn dat ze iets sneller kunnen zwermen, al is dat een natuurlijk voorplantingsgedrag. Ze draagt dezelfde kleur als de Zwarte bij maar heeft bredere viltbanden waardoor ze er grijzer uit ziet. Ze is iets kleiner dan deze Apis mellifera mellifera.

  De drie belangrijkste lijnen bij Carnica zijn: Troiseck, Peschetz, Sklenar. Elk zijn ze ontstaan door jarenlang selectiewerk van regionale rassen op basis van zachtaardigheid, raamvastheid, vitaliteit, …  Deze koninginnen brengen zeer zachtaardige bijen voor, die een plezier zijn om mee te werken en om in je tuin te hebben staan.

  Vind je deze informatie interessant?

  Overweeg dan om lid te worden van onze Nectarist PRO community. Je krijgt niet alleen toegang tot onze online leermodules en praktijkdagen, je komt ook terecht in een groep van gemotiveerde imkers die elkaar graag willen vooruithelpen.

  Blog Lees hier onze laatste nieuwe blogberichten

  • Voorbereidingen nieuw bijenseizoen14 Mar

   BlogVoorbereidingen nieuw bijenseizoen

   De lente staat voor de deur en dat betekent dat Nectarist zich volop aan het voorbereiden is op het nieuwe bijenseizoen. Dit is een belangrijk moment voor ons, omdat de bijenkolonies in deze periode het hardst werken om de nectar en stuifmeel te verzamelen die ze nodig hebben om de winter te overleven.

  • De winterperiode voor honingbijen: een uitdagende tijd!13 Mar

   BlogDe winterperiode voor honingbijen: een uitdagende tijd!

   De winterperiode is voor de honingbijen een uitdagende tijd waarin ze hun energie moeten bundelen om te overleven. Tijdens deze periode heeft de bijenkolonie zich aangepast aan de weersomstandigheden en is het aantal bijen sterk verminderd naar een aantal van 10.000 tot 15.000 honingbijen. Deze bijen zorgen voor het in stand houden van de kolonie en hebben een belangrijke taak: de koningin door de winter loodsen.

  • Maak kennis met het nieuwe afhaalpunt van Aveve Mechelen en ontdek de voordelen12 Mar

   BlogMaak kennis met het nieuwe afhaalpunt van Aveve Mechelen en ontdek de voordelen

   Bestel online en haal je Nectarist-bestellingen nu af bij ons nieuwe afhaalpunt in Aveve Mechelen! Bespaar op verzendkosten en ontvang een berichtje wanneer je bestelling klaarstaat.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »