Donderdag gesloten!
Tel: 0468 47 16 67 (dinsdag tot zaterdagvoormiddag)
Google-score 4,7/5
 • Nederlands
 • VARROX® - Verdamper

  VARROX® - Verdamper

  Terug naar overzicht

  • Bestelbaar - zie levertermijn hieronder

  Productomschrijving

  Toepassing

  Voeg de benodigde hoeveelheid oxaalzuur dihydraat toe aan de pan. Plaats VARROX® door de vliegopening onder de bijencluster. Sluit de vliegopening met sponsstrips of een vochtige doek. Bevestig aan de 12 V-auto-accu gedurende exact 2 min 30 sec. Ontkoppel en verwijder VARROX® na een tijdje. Doop de nog warme pan in een emmer koud water om deze af te koelen tot de starttemperatuur. Sluit de opening van de ingang nog eens tien minuten af. De beste resultaten worden bereikt bij broedloze volken bij buitentemperaturen boven 8 °C.

  Behandelingsprofiel

  Oxaalzuur dihydraat is een wit poeder met een hoge zuurtegraad. Wanneer verdampt met VARROX®, zullen de dampen opnieuw condenseren als oxaalzuur dihydraat op de bijen en raten. De fijne kristalletjes vermoorden Varroa alleen na contact. Varroa in gesloten broedcellen wordt niet beïnvloed door het oxaalzuur omdat er geen fysiek contact is. Varroamijtenval piekt uit op de tweede dag.

  Oxaalzuur dihydraat verdampt in twee stappen en breekt bij hoge temperaturen af ​​in inactieve dampen. Het ontwerp van VARROX® maakt herhaalde nauwkeurigheid mogelijk voor elke behandelde kast wanneer de gebruiksaanwijzing wordt gevolgd.

  Veiligheid

  Oxaalzuurdampen veroorzaken irritatie van de ogen en de luchtwegen. Gebruik het niet binnenshuis. Draag altijd beschermende kleding, veiligheidsbril en een mondmasker. Behandel altijd uw bijenvolken met de wind in uw rug.

   

  Reviews Schrijf je eigen review

  0 sterren op basis van 0 beoordelingen Schrijf je eigen review

   Recent bekeken

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »