Website onder constructie wegens verhuis
+32 486 688 297
 • Nederlands
 • Algemene voorwaarden

  Algemene voorwaarden

  ALGEMENE VOORWAARDEN NECTARIST

  1. De verkoper

  De webwinkel www.nectarist.be is eigendom van de vennootschap Pro-Polis BVBA met maatschappelijke zetel in 2800 Mechelen, Pareipoelstraat 76. 'Nectarist' is de (geregistreerde) commerciële benaming van deze vennootschap.

  Ondernemingsnummer: BE0643.730.404
  Bankrekeningnummer: BE62 0689 0403 3761

  2. Toepassing

  Door het doorsturen van de online bestelling gaat de klant akkoord met deze algemene voorwaarden.

  Samen met deze voorwaarden gaat u akkoord om geen frauduleuze of valse bestellingen te plaatsen. Als we een dergelijke bestelling is geplaatst, zijn we gerechtigd om de bestelling te annuleren en de betreffende overheidsinstanties hierover te informeren.

  3. Prijzen

  De prijzen vermeld op de website zijn in euro’s, inclusief BTW, exclusief verzendkosten. Betalingskosten worden niet aangerekend.

  Nectarist kan niet gehouden worden aan prijsvermeldingen die evident onjuist zijn, bijvoorbeeld als gevolg van kennelijke invoer, zet- of drukfouten.

  4. Verzendkosten

  De transportkosten worden berekend door de webshop aan de hand van het gewicht van jouw bestelling.

  De webshop maakt een schatting van de verzendkosten. We proberen dit zo accuraat mogelijk in te stellen. Indien we bij het inpakken merken dat de ingestelde verzendkosten niet realistisch zijn, nemen we binnen de 48 uur contact op met de koper en worden de extra verzendkosten via een aangepaste factuur aangerekend.

  5. Bevestiging bestelling - Voorraadbeheer

  Nadat je je bestelling verstuurd hebt, krijg je een automatisch gegenereerde e-mail met de bevestiging van je bestelling.

  Mocht er een foutje in ons voorraadsysteem geslopen zijn en een artikel is toch niet meer voorradig, dan krijg je daar binnen 3 werkdagen bericht van.

  6. Betaling

  Een bestelling wordt onmiddellijk via internetbankieren betaald.

  7. Verzending - verzakingsrecht - retourneren

  Je hebt het recht af te zien van de verkoopsovereenkomst en/of de geleverde artikels te retourneren zonder betaling van boete of opgave van motief, en dit binnen 14 kalenderdagen na het afsluiten van de overeenkomst of de levering van de producten.

  De verzendkosten voor het retourneren van alle artikels vallen ten laste van de koper.

  Het aankoopbedrag wordt teruggestort zodra we te geretourneerde artikelen terug in ons bezit hebben. Het spreekt voor zich dat deze artikelen ongeopend zijn en in de oorspronkelijke verpakking zitten.

  Dit geldt niet op artikels met korting of artikels op bestelling.

  Indien bij de bestelling gratis verzending werd genoten, worden bij het retour sturen de verzendkosten afgehouden van de refund.

  Indien een pakket niet tijdig werd opgehaald bij een afhaalpunt en ons wordt terug bezorgd, kan u het komen ophalen in ons depot in Aalst. Indien wij het terug meoten verzenden, zullen de nieuwe verzendkosten worden doorgerekend.

  8. Risico van verzending

  Bij standaard verzending zijn de kosten van verlies, diefstal of beschadiging van de goederen ten laste van de koper.

  Bij de verzekerde verzending zijn zijn de kosten van verlies, diefstal of beschadiging van de goederen ten laste van Nectarist. 

  Glas wordt niet opgestuurd, tenzij op pallet of op eigen risico.

  9. Kwaliteit

  De kleuren op de foto’s kunnen lichtjes afwijken. De instellingen en kwaliteit van uw beeldscherm hebben er ook een invloed op.

  Nectarist is niet aansprakelijk voor eventuele gebreken aan de artikelen aangeboden op de site. In dergelijke gevallen zal Nectarist zich richten tot de desbetreffende fabrikant.

  10. Klachten

  Alle opmerkingen betreffende de factuur of de geleverde goederen moeten binnen de 8 kalenderdagen bekend worden gemaakt aan Nectarist via mail: [email protected]

  11. Geschillen

  Op alle rechtsbetrekkingen tussen Nectarist en de klant is het Belgisch recht van toepassing ongeacht het land waaruit de bestelling wordt geplaatst. Bij eventuele geschillen zijn enkel de rechtbanken van Mechelen bevoegd.

  12. Verkoop van bijenvolken en koninginnen

  Bij de aankoop van bijenvolken en koninginnen geeft Nectarist een indicatie van de leverperiode. Dit is een inschatting die gemaakt wordt op basis van een teeltschema, die omwille van verschillende redenen kan aangepast worden.

   

  Blog Lees hier onze laatste nieuwe blogberichten

  • Bereid je Bijen voor op de Winter: Een Gids voor het Winterklaar Maken van Bijenkasten22 Jul

   BlogBereid je Bijen voor op de Winter: Een Gids voor het Winterklaar Maken van Bijenkasten

   Het bijenseizoen begint niet wanneer de nieuwe lente aanbreekt, maar kort na de honingoogst. De winterbijen die in de nazomer geboren worden, spelen een cruciale rol in het voortbestaan van het bijenvolk gedurende de koude maanden. Een goede voorbereiding op de winter is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de bijenkolonie sterk en vitaal de winter doorkomt. In dit artikel bespreken we stap voor stap hoe je je bijen het beste kunt voorbereiden op de winter, zodat ze met succes de uitdagingen van het koude seizoen kunnen doorstaan.

  • Apitherapie: De Helende Kracht van Bijenproducten21 Jul

   BlogApitherapie: De Helende Kracht van Bijenproducten

   Apitherapie, ook wel bekend als bijengeneeskunde, is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die gebruikmaakt van de waardevolle producten die bijen voortbrengen. De natuurlijke oorsprong van deze therapie spreekt veel mensen aan, en de bijenproducten, zoals honing, bijengif en propolis, worden al duizenden jaren gewaardeerd om hun vermeende genezende eigenschappen. In dit blogbericht zullen we een kijkje nemen in de wereld van apitherapie, de verschillende bijenproducten en hun potentiële voordelen voor de menselijke gezondheid.

  • Honing het hele jaar rond!16 Jul

   BlogHoning het hele jaar rond!

   Als je bij je lokale imker om honing gaat, zal je er versteld van staan hoeveel soorten je er kan vinden. Er bestaan heel wat planten en bloemensoorten, en zo dus ook honingsoorten. Het is immers de nectar van de bloemen die de smaak en textuur van de honing zal bepalen.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »