[email protected] | +32 486 688 297 | Gratis verzending vanaf €50
  • Nederlands
  • Blog

    Blog

    Lees hier onze laatste nieuwe blogberichten

    • Mag je de bijenkast 's winters openmaken? 01 Feb

      Blog Mag je de bijenkast 's winters openmaken?

      Vele imkers stellen zich de vraag of ze de bijenkast in de winter mogen openmaken. Meestal willen ze dat doen om de bijen te behandelen tegen de varroamijt. In dit blogartikel leggen we je uit wat er ’s winters in de bijenkolonie gebeurt en welk effect het openmaken van de bijenkast heeft op de bijen.

    • Hoe word je imker? 5 tips van Nectarist 17 Jan

      Blog Hoe word je imker? 5 tips van Nectarist

      Wil jij iets doen voor de bijen en ben je graag bezig in de natuur? Dan is imker worden misschien wel iets voor jou! Alleen moet je er rekening mee houden dat imkeren meer inhoudt dan een kast in de tuin zetten. Het is best wel een tijdrovende hobby waar je intensief mee bezig moet zijn. Nog steeds overtuigd? Super! Hieronder 5 tips die we je graag meegeven voor je aan het imkeren begint.

    • Hoe bereiden de bijen zich voor op de winter? 10 Nov

      Blog Hoe bereiden de bijen zich voor op de winter?

      Van zodra de temperaturen dalen en we ons beginnen kleden in dikke winterjassen en sjaals, is de kans groot dat ook de bijen liever niet meer buiten komen. Net zoals wij onze verwarming opzetten, onze zomerkleren inruilen voor iets warmers en liefst elke dag een hete kop soep drinken, hebben ook de bijen hun eigen gewoontes tijdens de koudere wintermaanden.

    • Behandelen tegen varroa: wat doe ik? 06 Aug

      Blog Behandelen tegen varroa: wat doe ik?

      Eén van de grootste gevaren voor een bijenvolk is de varroamijt. Nadat de laatste honing geoogst is, beginnen de imkers dan ook volop met de behandelingen hiertegen. Maar welke behandeling is het beste? In het onderstaande blogbericht lijsten we de bekendste voor je op.

    •  Ook bijen hebben last van de warmte: cruciale tips voor imkers én niet imkers! 20 Jun

      Blog Ook bijen hebben last van de warmte: cruciale tips voor imkers én niet imkers!

      Bijen kunnen het ook te warm krijgen. Als dat gebeurt, gaan ze massaal vooraan aan de kast hangen en ventileren ze samen het bijennest koel. Uiteraard vraagt dit heel wat energie van hen. Daarom geeft Nectarist je enkele tips hoe je als imker én niet imker de bijen door deze bloedhete dagen loodsen.

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »