Vanaf 1/04: nieuw afhaalpunt bij Aveve Mechelen!
Online shop 24/7 open!
Google-score 4,7/5
 • Nederlands
 • Blog

  Blog

  Lees hier onze laatste nieuwe blogberichten

  • Voorbereidingen nieuw bijenseizoen 14 Mar

   Blog Voorbereidingen nieuw bijenseizoen

   De lente staat voor de deur en dat betekent dat Nectarist zich volop aan het voorbereiden is op het nieuwe bijenseizoen. Dit is een belangrijk moment voor ons, omdat de bijenkolonies in deze periode het hardst werken om de nectar en stuifmeel te verzamelen die ze nodig hebben om de winter te overleven.

  • De winterperiode voor honingbijen: een uitdagende tijd! 13 Mar

   Blog De winterperiode voor honingbijen: een uitdagende tijd!

   De winterperiode is voor de honingbijen een uitdagende tijd waarin ze hun energie moeten bundelen om te overleven. Tijdens deze periode heeft de bijenkolonie zich aangepast aan de weersomstandigheden en is het aantal bijen sterk verminderd naar een aantal van 10.000 tot 15.000 honingbijen. Deze bijen zorgen voor het in stand houden van de kolonie en hebben een belangrijke taak: de koningin door de winter loodsen.

  • Maak kennis met het nieuwe afhaalpunt van Aveve Mechelen en ontdek de voordelen 12 Mar

   Blog Maak kennis met het nieuwe afhaalpunt van Aveve Mechelen en ontdek de voordelen

   Bestel online en haal je Nectarist-bestellingen nu af bij ons nieuwe afhaalpunt in Aveve Mechelen! Bespaar op verzendkosten en ontvang een berichtje wanneer je bestelling klaarstaat.

  • 10 tips om te imkeren in je tuin 09 Mar

   Blog 10 tips om te imkeren in je tuin

   Wil je zelf ook een bijenkast in je tuin plaatsen, maar weet je niet waar te beginnen? Vraag je je af wat er belangrijk is, waar je rekening mee moet houden en zijn er regels die je moet volgen? Dan helpen deze 10 tips je op weg om te starten met imkeren!

  • Mag je de bijenkast 's winters openmaken? 01 Feb

   Blog Mag je de bijenkast 's winters openmaken?

   Vele imkers stellen zich de vraag of ze de bijenkast in de winter mogen openmaken. Meestal willen ze dat doen om de bijen te behandelen tegen de varroamijt. In dit blogartikel leggen we je uit wat er ’s winters in de bijenkolonie gebeurt en welk effect het openmaken van de bijenkast heeft op de bijen.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »