Donderdag gesloten!
Tel: 0468 47 16 67 (dinsdag tot zaterdagvoormiddag)
Google-score 4,7/5
 • Nederlands
 • Blog

  Blog

  Lees hier onze laatste nieuwe blogberichten

  • Ook bijen hebben last van de warmte: cruciale tips voor imkers én niet imkers! 20 Jun

   Blog Ook bijen hebben last van de warmte: cruciale tips voor imkers én niet imkers!

  • Hoe onderhoud ik mijn bijenwasdoek? 01 Apr

   Blog Hoe onderhoud ik mijn bijenwasdoek?

   Bijenwasdoeken zijn het ideale alternatief voor plastic- en aluminiumfolie. Ze zijn afwasbaar en herbruikbaar en gaan - mits je er zorg voor draagt - zeker een jaar mee! Een goed onderhoud van je bijenwasdoeken is dus heel erg belangrijk als je wilt dat ze een hele tijd meegaan.

  • Een bijenwasdoek; wat is het en hoe gebruik je het? 21 Mar

   Blog Een bijenwasdoek; wat is het en hoe gebruik je het?

   Of het nu in de keuken is of voor onderweg; nog veel te vaak grijpen we naar plastic - of aluminiumfolie om onze restjes te bewaren of ons voedsel te verpakken. Tegenwoordig kan dat ook anders: met de uitvinding van de bijenwasdoek kan je je voedsel op een milieubewuste manier verpakken. Bye bye plastic en welkom duurzame bijenwasdoek! Maar wat is dat nu net zo’n bijenwasdoek en meer nog; hoe gebruik je het

  • Help, mijn honing is versuikerd! Is het dan nog eetbaar? 21 Jan

   Blog Help, mijn honing is versuikerd! Is het dan nog eetbaar?

   Je kent het wel; Je koopt een pot honing en die belandt al gauw in de voorraadkast. Wanneer je hem weer tevoorschijn haalt, blijkt hij versuikerd te zijn. Vaak denken mensen dan dat de honing niet meer goed is en wordt hij weggegooid. Dat is zonde, want de honing is helemaal niet slecht, en de bijen hebben er écht veel werk in gestoken. Maar wat is versuikeren nu juist en hoe kan je je honing weer lekker lopend krijgen?

  • Hoe bereiden de bijen zich voor op de winter? 24 Nov

   Blog Hoe bereiden de bijen zich voor op de winter?

   Van zodra de temperaturen dalen en we ons beginnen kleden in dikke winterjassen en sjaals, is de kans groot dat ook de bijen liever niet meer buiten komen. Net zoals wij onze verwarming opzetten, onze zomerkleren inruilen voor iets warmers en liefst elke dag een hete kop soep drinken, hebben ook de bijen hun eigen gewoontes tijdens de koudere wintermaanden.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »