[email protected] | +32 486 688 297 | Gratis verzending vanaf €50
 • Nederlands
 • Koninginnenbrij

  Koninginnenbrij

  Koninginnenbrij is één van de meest waardevolle producten uit de bijenkast. De koninginnengelei biedt tal van voordelen voor je gezondheid.

  Seen 2 of the 2 products

   

   

  Koninginnenbrij is één van de meest waardevolle producten uit de bijenkast. De koninginnengelei - die uit speciale voedselklieren van de werkbij komt – biedt tal van voordelen voor je gezondheid. Koninginnenbrij is het meest krachtige voedsel uit de bijenkolonie met ontelbare heilzame eigenschappen voor de mens!

  Wat is koninginnenbrij?

  Koninginnenbrij komt dus rechtstreeks van de werkbijen. Het goedje is het resultaat van de afscheiding van de jonge werkbijen tussen hun zesde en tiende levensdag. Koninginnenbrij wordt gebruikt om de larven, ofwel de babybijen in wording, te voeden gedurende de eerste drie dagen van hun leven. Daarna focussen de werkbijen zich vooral op de larven die zich zullen kronen tot de volgende koningin van het bijenvolk.

  Terwijl de andere bijen overleven op stuifmeel en honing, krijgt een volwassen koningin nog steeds koninginnenbrij voorgeschoteld. Zelfs in de bijenkorf is koninginnenbrij dus een luxeproduct. Het krachtige voedsel zit boordevol energie waardoor de koningin enorm groot en sterk wordt. Ze legt tot 2000 eitjes per dag en kan zo’n vijf jaar oud worden terwijl een dar of mannetjesbij slechts één tot twee maanden leeft. Bij een werkster of vrouwelijke bij ligt de levensduur op één tot vier maanden.

  Voordelen van koninginnenbrij voor de mens

  Koninginnenbrij wordt vaak gebruikt in cosmetica, in de chirurgie en ook in de voedingswereld. Het meest waardevolle product uit de bijenkolonie is rijk aan aminozuren, eiwitten, minerale- en oligo-elementen, vitamines B: B3, B5, B6, B7, BB, B9, B12 en vitamines A, C, D en E. De combinatie van al deze stoffen geeft je lichaam en vooral je weerstand een enorme boost. Verschillende studies bewijzen de gunstige werking van koninginnenbrij op de insuline-afscheiding, de bloeddruk, spijsvertering en het geheugen.

  Koninginnenbrij kan - naast een genezende werking - ook een therapeutisch effect hebben. Het werkt bevorderlijk bij zware inspanningen zoals tijdens het sporten of tijdens de herstelperiode na een ziekte. Koninginnenbrij heeft ook een positief effect op mensen die zich vermoeid of depressief voelen, omdat de gelei het slaappatroon verbetert en het stressniveau reduceert.

  Hoe smaakt koninginnenbrij?

  Koninginnenbrij zal je niet snel een culinair orgasme bezorgen. De gelei heeft best een bittere nasmaak. Gelukkig vermijd je de onaangename smaak door je dagelijkse dosis koninginnenbrij bij het ontbijt te vermengen met honing of yoghurt.

  Hoe gebruik je koninginnenbrij?

  Het volstaat om slechts één mespuntje (ongeveer één gram) per dag in te nemen. Nood aan een extra boost? Meng dan twee mespuntjes door je yoghurt. Koninginnenbrij is ook geschikt voor kinderen met een aanbevolen dosis van een halve gram per dag. We raden je aan om een kuur van minimum 30 dagen aan te houden om je immuunsysteem voldoende te versterken

  Ontdek de anderen schatten uit de bijenkolonie:

  - propolis

  - stuifmeel

  - honing

  - bijenwas

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »