[email protected] | +32 486 688 297 | Gratis verzending vanaf €50
 • Nederlands
 • Bijenwas kaarsen

  Bijenwas kaarsen

  Handgerolde kaarsen en theelichtjes uit bijenwas.

   

  Kaarsen uit bijenwas

  Wist je dat de meeste kaarsen schadelijk zijn voor je gezondheid? Het branden van paraffinekaarsen is niet zonder gevolgen. De schadelijke stoffen die vrijkomen bij het branden van zo’n kaarsen zijn niet alleen slecht voor onze longen, maar ook voor de natuur. Kaarsen uit bijenwas daarentegen zijn een volledig natuurlijk product, gemaakt door onze honingbijen. 

   

  Voordelen van bijenwaskaarsen

  Kaarsen uit bijenwas hebben gezondheidsvoordelen; ze zijn niet schadelijk en reinigen zelfs de slechte partikels uit de lucht tijdens het branden; ideaal voor mensen met allergieën of astma. Daarnaast kan je ook gewoon veel langer genieten van deze kaarsen, bijenwas heeft immers het hoogste kookpunt van alle wassoorten op de markt; met als resultaat dat een bijenwaskaars gemiddeld 2 tot 5 keer langer meegaan dan dezelfde kaars in paraffine. 

   

  Handgerolde kaarsen

  Bij Nectarist vind je zowel handgerolde kaarsen als gegoten kaarsen. Handgerolde kaarsen zijn een resultaat van gerolde waswafels. Dat zijn de wafels bestaande uit bijenwas die normaal in de bijenkasten geplaatst worden, en waarop de bijen hun honingraten uitbouwen. Door het rollen van deze waswafels samen met een lont, ontstaat er een handgerolde kaars die voor uren warm licht zorgt. Al onze kaarsen worden gerold door medewerkers van AMAI Mechelen. 

   

  Theelichtjes

  Bij Nectarist vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Theelichtjes zijn tot op de dag van vandaag vaak voorzien van albumhoesjes, die heel schadelijk zijn voor het milieu. Bijenwas theelichtjes zijn niet alleen beter om te branden, maar zijn ook beter voor het milieu. Koop ze samen met een glazen theelichthouder en gebruik hem telkens opnieuw. 
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »