Tel: 0468 47 16 67 (dinsdag tot zaterdagvoormiddag)
4,6/5 Google-score
  • Nederlands
  • Over ons

    Over ons

    Welkom bij Nectarist!

    Nectarist wil samen met jou de bijensterfte tegengaan. Als imker kan je rekenen op ons advies en kwalitatieve imkermaterialen. Als consument kan je bij ons terecht voor kwalitatieve honingproducten, geoogst met een groot respect voor de honingbij. Enkel door samen de krachten te bundelen, kunnen we deze doelstelling bereiken.

    Nectarist ontstond uit de Mechelse stadsimkerij Pro-Polis. Onze boodschap kreeg gehoor en al snel evolueerden we naar een volwaardige speciaalzaak. Ondertussen ondersteunen we meer dan 1.000 imkers bij hun prachtig engagement en vind je onze honingproducten bij vele verpakkingsvrije winkels, Bio-Planet en Delhaize.

    Om onze Belgische imkerij te ondersteunen, kan je meter of peter worden van een van onze bijenkolonies. Jij steunt zo de bijtjes, en zij produceren heel wat lekkers voor jou. Wil je liever zelf voor je bijen zorgen maar heb je nog geen ervaring hiermee? Dan biedt Nectarist Academy, ons online leerplatform, de perfecte basiscursus voor jou. 

    Hoe kan jij helpen?

    Gelukkig hoeft niet iedereen imker te worden om bijen te kunnen helpen! Jij kan ook je steentje bijdragen door bijvoorbeeld zoveel mogelijk bijenvriendelijke bloemen, planten en bomen aan te planten. Zo vinden de bijen heel het jaar door voldoende stuifmeel en nectar. Wat goed is voor de bijen, is ook goed voor andere dieren én onszelf. Zo staat de bij symbool voor een duurzame samenleving.

    Onze medewerkers

    Johan De Vleeshouwer is oprichter en zaakvoerder van Nectarist. Als imker onderhoudt hij onze bijenkolonies en ondersteunt hij (startende) imkers met raad en daad.

    Tim De Belder is winkelverantwoordelijke in Mechelen. Als voormalig bloemist heeft hij een grote affiniteit met bloemen en planten die goed zijn voor onze bijen.

    Eline Schaerlaecken is de creatieve bij van de imkerij. Ze verzorgt de social media en de 'look en feel' van Nectarist en waakt over onze honingproducten.

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »