Wij maken de brug op 19/05/2023
Uitverkoop imkermaterialen vanaf maandag 8/05/2023!
Gratis verzending vanaf 99 euro (binnen België)
 • Nederlands
 • Over ons

  Over ons

  Welkom bij Nectarist!

  Imkeren heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Berichten over de hoge sterftecijfers bij bijen in het algemeen, zetten veel mensen aan tot actie. Men wordt zich meer bewust van hun leefomgeving en vraagt zich af wat ze zelf kunnen doen.

  Nectarist wil samen met jou deze bijensterfte tegengaan. Als imker kan je rekenen op ons advies en kwalitatieve imkermaterialen. Als consument kan je bij ons terecht voor kwalitatieve honingproducten, geoogst met een groot respect voor de honingbij. We gaan resoluut voor lokale en/of biologische honingsoorten. Enkel door samen de krachten te bundelen en juiste keuzes te maken, kunnen we deze doelstelling bereiken.

  Zo werd ikzelf een aantal jaren geleden imker. Ik wilde zelf bijdragen om de overlevingskansen van bijen te doen toenemen en in 2016 richtte ik de Mechelse stadsimkerij Pro-Polis op. Door het plaatsen van bijenkolonies in stedelijk gebied, wilde ik de problematiek van de bijen onder de aandacht brengen. Onze boodschap kreeg gehoor en al snel evolueerden we naar een volwaardige speciaalzaak onder een nieuwe naam Nectarist. Ondertussen ondersteunen we meer dan 1.000 imkers bij hun prachtig engagement en vind je onze honingproducten bij vele verpakkingsvrije winkels, Bio-Planet en Delhaize.

  Om onze Belgische imkerij te ondersteunen, kan je meter of peter worden van een van onze bijenkolonies. Jij steunt zo de bijtjes, en zij produceren heel wat lekkers voor jou.

  Wil je liever zelf voor bijen zorgen maar heb je nog geen ervaring hiermee, of wil je als imker graag 'bij'-leren? Dan biedt Nectarist Academy, ons online leerplatform, de perfecte imkercursus voor jou. We hanteren een unieke bedrijfsmethode die we graag met onze cursisten delen. Onze bijensterfte bedroeg in de winter 2021-2022 slechts 7%.

  Hoe we dat klaarspelen, leggen we je graag uit in onze online cursus. Onze webshop bestaat ook uit een selectie aan imkermaterialen die volgens ons essentieel zijn. Het aanbod aan imkermaterialen is anders veel te groot, en een startende imker zou niet weten waar eerst te beginnen. Dus bij deze: zoek niet verder, op deze site vind je alles wat je nodig hebt! Meer nog: het maatwerkbedrijf MAAAT in Aalst zorgt voor een goede afhandeling van deze webshop. Zo realiseren we ook een belangrijke sociale impact.

  Hoe kan jij helpen?

  Gelukkig hoeft niet iedereen imker te worden om bijen te kunnen helpen! Jij kan ook je steentje bijdragen door bijvoorbeeld zoveel mogelijk bijenvriendelijke bloemen, planten en bomen aan te planten. Zo vinden de bijen heel het jaar door voldoende stuifmeel en nectar. Wat goed is voor de bijen, is ook goed voor andere dieren én onszelf. Zo staat de bij symbool voor een duurzame samenleving!

  Met bijzondere groeten,

  Johan

   

   

  Blog Lees hier onze laatste nieuwe blogberichten

  • De bijzonderheden van een koningin08 Mei

   BlogDe bijzonderheden van een koningin

   Dat een bijenkolonie een koningin in zijn midden heeft, wist je ongetwijfeld al. Maar wist je ook dat het niet haar taak is om de andere bijen te ‘besturen’? Haar enige taak is eitjes leggen, en het bijenvolk exponentieel doen groeien. Toch is onze queen bee best bijzonder! Wij lichten even al haar superkrachten toe.

  • Voorbereidingen nieuw bijenseizoen14 Mar

   BlogVoorbereidingen nieuw bijenseizoen

   De lente staat voor de deur en dat betekent dat Nectarist zich volop aan het voorbereiden is op het nieuwe bijenseizoen. Dit is een belangrijk moment voor ons, omdat de bijenkolonies in deze periode het hardst werken om de nectar en stuifmeel te verzamelen die ze nodig hebben om de winter te overleven.

  • De winterperiode voor honingbijen: een uitdagende tijd!13 Mar

   BlogDe winterperiode voor honingbijen: een uitdagende tijd!

   De winterperiode is voor de honingbijen een uitdagende tijd waarin ze hun energie moeten bundelen om te overleven. Tijdens deze periode heeft de bijenkolonie zich aangepast aan de weersomstandigheden en is het aantal bijen sterk verminderd naar een aantal van 10.000 tot 15.000 honingbijen. Deze bijen zorgen voor het in stand houden van de kolonie en hebben een belangrijke taak: de koningin door de winter loodsen.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »