[email protected] | +32 486 688 297 | Gratis verzending vanaf €50
 • Nederlands
 • Over ons

  Over ons

  Welkom bij Nectarist!

  Imkeren heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Berichten over de hoge sterftecijfers bij bijen in het algemeen, zetten veel mensen aan tot actie. Men wordt zich meer bewust van hun leefomgeving en vraagt zich af wat ze zelf kunnen doen.

  Nectarist wil samen met jou deze bijensterfte tegengaan. Als imker kan je rekenen op ons advies en als consument kan je bij ons terecht voor kwalitatieve honingproducten, geoogst met een groot respect voor de honingbij. We gaan resoluut voor lokale en/of biologische honingsoorten. Enkel door samen de krachten te bundelen en juiste keuzes te maken, kunnen we deze doelstelling bereiken.

  Om onze Belgische imkerij te ondersteunen, kan je peter worden van een van onze bijenkolonies. Jij steunt zo de bijtjes, en zij produceren heel wat lekkers voor jou.

  Hoe kan jij helpen?

  Gelukkig hoeft niet iedereen imker te worden om bijen te kunnen helpen! Jij kan ook je steentje bijdragen door bijvoorbeeld zoveel mogelijk bijenvriendelijke bloemen, planten en bomen aan te planten. Zo vinden de bijen heel het jaar door voldoende stuifmeel en nectar. Wat goed is voor de bijen, is ook goed voor andere dieren én onszelf. Zo staat de bij symbool voor een duurzame samenleving!

  Met bijzondere groeten,

  Koen & Johan

  Blog Lees hier onze laatste nieuwe blogberichten

  • Waarom koninginnenbrij heel goed voor je is 07 Dec

   BlogWaarom koninginnenbrij heel goed voor je is

   De deugddoende zon heeft zich achter de wolken verscholen en de miezerige regen is terug in het land. “Ideale” omstandigheden om een verkoudheid op te lopen en een lagere weerstand te verkrijgen. Gelukkig bestaat er koninginnenbrij, ook wel koninginnengelei genoemd. In de bijenwereld staat dit bekend als een luxeproduct. Voor ons lichaam is het een boost boordevol vitaminen en mineralen. Weg met weerstandverhogende pillerij, gebruik koninginnengelei!

  • De winterperiode voor honingbijen: een uitdagende tijd!16 Nov

   BlogDe winterperiode voor honingbijen: een uitdagende tijd!

   De winterperiode is voor de honingbijen een uitdagende tijd waarin ze hun energie moeten bundelen om te overleven. Tijdens deze periode heeft de bijenkolonie zich aangepast aan de weersomstandigheden en is het aantal bijen sterk verminderd naar een aantal van 10.000 tot 15.000 honingbijen. Deze bijen zorgen voor het in stand houden van de kolonie en hebben een belangrijke taak: de koningin door de winter loodsen.

  • Met Propolis de wintermaanden door09 Oct

   BlogMet Propolis de wintermaanden door

   Elke winter zien we het opnieuw. Collega’s die aan hun bureau zitten sniffen, de man naast je op de trein die net iets te hard kucht, een gezinslid dat zich niet lekker voelt. En voor je het weet, moet ook jij eraan geloven. Verkoudheden zijn iets waar we niet aan lijken te ontsnappen zodra de temperaturen onder nul zakken. Of toch wel? 

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »