Website onder constructie wegens verhuis
+32 486 688 297
  • Nederlands
  • Over ons

    Over ons

    Welkom bij Nectarist!

    Imkeren heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Berichten over de hoge sterftecijfers bij bijen in het algemeen, zetten veel mensen aan tot actie. Men wordt zich meer bewust van hun leefomgeving en vraagt zich af wat ze zelf kunnen doen.

    Nectarist wil samen met jou deze bijensterfte tegengaan. Als imker kan je rekenen op ons advies en tijdens het seizoen geven we een aantal promoties bij onze partners die imkermaterialen aanbieden. Als consument kan je bij ons terecht voor kwalitatieve honingproducten, geoogst met een groot respect voor de honingbij. We gaan resoluut voor lokale en/of biologische honingsoorten. Enkel door samen de krachten te bundelen en juiste keuzes te maken, kunnen we deze doelstelling bereiken.

    Zo werd ikzelf een aantal jaren geleden imker. Ik wilde zelf bijdragen om de overlevingskansen van bijen te doen toenemen en in 2016 richtte ik de Mechelse stadsimkerij Pro-Polis op. Door het plaatsen van bijenkolonies in stedelijk gebied, wilde ik de problematiek van de bijen onder de aandacht brengen. Onze boodschap kreeg gehoor en al snel evolueerden we naar een volwaardige speciaalzaak onder een nieuwe naam Nectarist. Ondertussen ondersteunen we meer dan 1.000 imkers bij hun prachtig engagement en vind je onze honingproducten bij vele verpakkingsvrije winkels, Bio-Planet en Delhaize.

    Om onze Belgische imkerij te ondersteunen, kan je peter worden van een van onze bijenkolonies. Jij steunt zo de bijtjes, en zij produceren heel wat lekkers voor jou.

    Wil je liever zelf voor bijen zorgen maar heb je nog geen ervaring hiermee, of wil je als imker graag 'bij'-leren? Dan biedt Nectarist Academy, ons online leerplatform, de perfecte imkercursus voor jou. We hanteren een unieke bedrijfsmethode die we graag met onze cursisten delen. Onze bijensterfte bedroeg in de winter 2021-2022 slechts 7%.

    Hoe we dat klaarspelen, leggen we je graag uit in onze online cursus.

    Hoe kan jij helpen?

    Gelukkig hoeft niet iedereen imker te worden om bijen te kunnen helpen! Jij kan ook je steentje bijdragen door bijvoorbeeld zoveel mogelijk bijenvriendelijke bloemen, planten en bomen aan te planten. Zo vinden de bijen heel het jaar door voldoende stuifmeel en nectar. Wat goed is voor de bijen, is ook goed voor andere dieren én onszelf. Zo staat de bij symbool voor een duurzame samenleving!

    Met bijzondere groeten,

    Johan

    Blog Lees hier onze laatste nieuwe blogberichten

    • Bereid je Bijen voor op de Winter: Een Gids voor het Winterklaar Maken van Bijenkasten22 Jul

      BlogBereid je Bijen voor op de Winter: Een Gids voor het Winterklaar Maken van Bijenkasten

      Het bijenseizoen begint niet wanneer de nieuwe lente aanbreekt, maar kort na de honingoogst. De winterbijen die in de nazomer geboren worden, spelen een cruciale rol in het voortbestaan van het bijenvolk gedurende de koude maanden. Een goede voorbereiding op de winter is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de bijenkolonie sterk en vitaal de winter doorkomt. In dit artikel bespreken we stap voor stap hoe je je bijen het beste kunt voorbereiden op de winter, zodat ze met succes de uitdagingen van het koude seizoen kunnen doorstaan.

    • Apitherapie: De Helende Kracht van Bijenproducten21 Jul

      BlogApitherapie: De Helende Kracht van Bijenproducten

      Apitherapie, ook wel bekend als bijengeneeskunde, is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die gebruikmaakt van de waardevolle producten die bijen voortbrengen. De natuurlijke oorsprong van deze therapie spreekt veel mensen aan, en de bijenproducten, zoals honing, bijengif en propolis, worden al duizenden jaren gewaardeerd om hun vermeende genezende eigenschappen. In dit blogbericht zullen we een kijkje nemen in de wereld van apitherapie, de verschillende bijenproducten en hun potentiële voordelen voor de menselijke gezondheid.

    • Honing het hele jaar rond!16 Jul

      BlogHoning het hele jaar rond!

      Als je bij je lokale imker om honing gaat, zal je er versteld van staan hoeveel soorten je er kan vinden. Er bestaan heel wat planten en bloemensoorten, en zo dus ook honingsoorten. Het is immers de nectar van de bloemen die de smaak en textuur van de honing zal bepalen.

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »