Winkel Mechelen gesloten!
Online winkel 24/7 open - Afhaling in Aalst mogelijk!
Google-score 4,7/5
 • Nederlands
 • Over ons

  Over ons

  Welkom bij Nectarist!

  Nectarist wil samen met jou de bijensterfte tegengaan. Als imker kan je rekenen op ons advies en kwalitatieve imkermaterialen. Als consument kan je bij ons terecht voor kwalitatieve honingproducten, geoogst met een groot respect voor de honingbij. Enkel door samen de krachten te bundelen, kunnen we deze doelstelling bereiken.

  Nectarist ontstond uit de Mechelse stadsimkerij Pro-Polis. Onze boodschap kreeg gehoor en al snel evolueerden we naar een volwaardige speciaalzaak. Ondertussen ondersteunen we meer dan 1.000 imkers bij hun prachtig engagement en vind je onze honingproducten bij vele verpakkingsvrije winkels, Bio-Planet en Delhaize.

  Om onze Belgische imkerij te ondersteunen, kan je meter of peter worden van een van onze bijenkolonies. Jij steunt zo de bijtjes, en zij produceren heel wat lekkers voor jou. Wil je liever zelf voor je bijen zorgen maar heb je nog geen ervaring hiermee? Dan biedt Nectarist Academy, ons online leerplatform, de perfecte basiscursus voor jou. 

  Hoe kan jij helpen?

  Gelukkig hoeft niet iedereen imker te worden om bijen te kunnen helpen! Jij kan ook je steentje bijdragen door bijvoorbeeld zoveel mogelijk bijenvriendelijke bloemen, planten en bomen aan te planten. Zo vinden de bijen heel het jaar door voldoende stuifmeel en nectar. Wat goed is voor de bijen, is ook goed voor andere dieren én onszelf. Zo staat de bij symbool voor een duurzame samenleving.

  Blog Lees hier onze laatste nieuwe blogberichten

  • Hoe word je imker? 5 tips van Nectarist18 Sep

   BlogHoe word je imker? 5 tips van Nectarist

   Wil jij iets doen voor de bijen en ben je graag bezig in de natuur? Dan is imker worden misschien wel iets voor jou! Alleen moet je er rekening mee houden dat imkeren meer inhoudt dan een kast in de tuin zetten. Het is best wel een tijdrovende hobby waar je intensief mee bezig moet zijn. Nog steeds overtuigd? Super! Hieronder 5 tips die we je graag meegeven voor je aan het imkeren begint.

  • Behandelen tegen varroa: wat doe ik?06 Aug

   BlogBehandelen tegen varroa: wat doe ik?

   Eén van de grootste gevaren voor een bijenvolk is de varroamijt. Nadat de laatste honing geoogst is, beginnen de imkers dan ook volop met de behandelingen hiertegen. Maar welke behandeling is het beste? In het onderstaande blogbericht lijsten we de bekendste voor je op.

  • Ook bijen hebben last van de warmte: cruciale tips voor imkers én niet imkers!20 Jun

   Blog Ook bijen hebben last van de warmte: cruciale tips voor imkers én niet imkers!

   Bijen kunnen het ook te warm krijgen. Als dat gebeurt, gaan ze massaal vooraan aan de kast hangen en ventileren ze samen het bijennest koel. Uiteraard vraagt dit heel wat energie van hen. Daarom geeft Nectarist je enkele tips hoe je als imker én niet imker de bijen door deze bloedhete dagen loodsen.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »