Winkel Mechelen permanent gesloten!
Online shop 24/7 open!
Google-score 4,7/5
 • Nederlands
 • Over ons

  Over ons

  Welkom bij Nectarist!

  Nectarist wil samen met jou de bijensterfte tegengaan. Als imker kan je rekenen op ons advies en kwalitatieve imkermaterialen. Als consument kan je bij ons terecht voor kwalitatieve honingproducten, geoogst met een groot respect voor de honingbij. Enkel door samen de krachten te bundelen, kunnen we deze doelstelling bereiken.

  Nectarist ontstond uit de Mechelse stadsimkerij Pro-Polis. Onze boodschap kreeg gehoor en al snel evolueerden we naar een volwaardige speciaalzaak. Ondertussen ondersteunen we meer dan 1.000 imkers bij hun prachtig engagement en vind je onze honingproducten bij vele verpakkingsvrije winkels, Bio-Planet en Delhaize.

  Om onze Belgische imkerij te ondersteunen, kan je meter of peter worden van een van onze bijenkolonies. Jij steunt zo de bijtjes, en zij produceren heel wat lekkers voor jou. Wil je liever zelf voor je bijen zorgen maar heb je nog geen ervaring hiermee? Dan biedt Nectarist Academy, ons online leerplatform, de perfecte basiscursus voor jou. 

  Hoe kan jij helpen?

  Gelukkig hoeft niet iedereen imker te worden om bijen te kunnen helpen! Jij kan ook je steentje bijdragen door bijvoorbeeld zoveel mogelijk bijenvriendelijke bloemen, planten en bomen aan te planten. Zo vinden de bijen heel het jaar door voldoende stuifmeel en nectar. Wat goed is voor de bijen, is ook goed voor andere dieren én onszelf. Zo staat de bij symbool voor een duurzame samenleving.

  Blog Lees hier onze laatste nieuwe blogberichten

  • Mag je de bijenkast 's winters openmaken?01 Feb

   BlogMag je de bijenkast 's winters openmaken?

   Vele imkers stellen zich de vraag of ze de bijenkast in de winter mogen openmaken. Meestal willen ze dat doen om de bijen te behandelen tegen de varroamijt. In dit blogartikel leggen we je uit wat er ’s winters in de bijenkolonie gebeurt en welk effect het openmaken van de bijenkast heeft op de bijen.

  • Hoe word je imker? 5 tips van Nectarist17 Jan

   BlogHoe word je imker? 5 tips van Nectarist

   Wil jij iets doen voor de bijen en ben je graag bezig in de natuur? Dan is imker worden misschien wel iets voor jou! Alleen moet je er rekening mee houden dat imkeren meer inhoudt dan een kast in de tuin zetten. Het is best wel een tijdrovende hobby waar je intensief mee bezig moet zijn. Nog steeds overtuigd? Super! Hieronder 5 tips die we je graag meegeven voor je aan het imkeren begint.

  • Met Propolis de wintermaanden door05 Dec

   BlogMet Propolis de wintermaanden door

   Elke winter zien we het opnieuw. Collega’s die aan hun bureau zitten sniffen, de man naast je op de trein die net iets te hard kucht, een gezinslid dat zich niet lekker voelt. En voor je het weet, moet ook jij eraan geloven. Verkoudheden zijn iets waar we niet aan lijken te ontsnappen zodra de temperaturen onder nul zakken. Of toch wel? 

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »