Webshop 20 november terug online!
+32 486 688 297
 • Nederlands
 • Honing

  Honing

  Ontdek onze selectie van verschillende soorten honing, geoogst met een groot respect voor honingbijen.

  Ambachtelijke, Belgische honing van bij de Imker

  Bij Nectarist kan je het hele jaar door terecht voor lekkere, lokale honing. Afhankelijk van het seizoen en de voorraad hebben we altijd een aanbod honing klaarstaan; gaande van crèmige lentehoning tot vloeibare balsemienhoning. 

  Hoe wordt honing gemaakt?

  Honing is een geheel natuurlijk product, gemaakt door onze dierbare honingbijen. Wanneer bijen uitvliegen op zoek naar voedsel verzamelen ze zowel nectar als stuifmeel. Het is de nectar, afkomstig van planten en bloemen die de honingbijen gebruiken om te verwerken tot honing. Dat gebeurd natuurlijk niet in 1,2,3. 

  Tijdens hun vluchten bewaren de bijen het nectar in hun speciale honingmaag, waar door vermenging met speeksel en speciale enzymen al het proces van honing maken in gang wordt gezet. Dit kan soms een hele tijd duren. Om hun honingbuikjes vol te krijgen moeten bijen tot wel 150 bloemen bezoeken. Met een volle maag keren ze vervolgens terug naar de bijenkorf, waar ze de honing overgeven aan de andere bijen, zodat er vervolgens meer enzymen kunnen toegevoegd worden en de suikerketens tot kortere kunnen worden afgebroken die makkelijker verteerbaar zijn. 

  Wanneer dit proces een paar keer achter de rug is, vullen ze de raten op met de honing. De raat wordt hermetisch dichtgemaakt door middel van was zodat de honing verder kan rijpen tot een heerlijk, stroperig goedje.

  Hoe wordt de honing geoogst?

  Het teveel aan honing kan dus geoogst worden door de imker. Onze ervaren imkers doen dit voorzichtig en op een correcte manier, zodat de bijen er het minste last van ondervinden. 

  Al onze honing wordt koud geslingerd, en dus niet verwarmd. Hierdoor blijven de heilzame voedingsstoffen goed bewaard.

  Waarom is honing van de imker beter?

  Ben je op zoek naar echte honing? Dan is er maar 1 adres waar je moet aankloppen; jouw lokale imker. Door het kopen van lokale honing bij de imker kan je ervan verzekerd zijn dat het gaat om pure, ambachtelijke honing. En daarnaast steun je op die manier ook de bijtjes. Dat zijn 2 vliegen, of liever 2 bijen, in 1 klap!

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »