Website onder constructie wegens verhuis
+32 486 688 297
 • Nederlands
 • Honing het hele jaar rond!

  Nectarist - 16 / Jul / 2023

  Honing het hele jaar rond!

  Als je bij je lokale imker om honing gaat, zal je er versteld van staan hoeveel soorten je er kan vinden. Er bestaan heel wat planten en bloemensoorten, en zo dus ook honingsoorten. Het is immers de nectar van de bloemen die de smaak en textuur van de honing zal bepalen. <br />

  Honing het hele jaar rond!

   

  Als je bij je lokale imker om honing gaat, zal je er versteld van staan hoeveel soorten je er kan vinden. Er bestaan heel wat planten en bloemensoorten, en zo dus ook honingsoorten. Het is immers de nectar van de bloemen die de smaak en textuur van de honing zal bepalen. 

   

  Welke soorten zijn er?

  Ben je op zoek naar bepaalde honing maar zie je door het bos de bomen niet meer? Don’t worry! Wij zetten even alle soorten van Nectarist op een rijtje zodat jij de juiste honingsoort kan uitkiezen. 

   

  Fruithoning is een fruitige honing die als eerste van het seizoen wordt geoogst. Door het bezoeken van de bloemen van tal van fruitbomen, zorgen de bijen voor de bestuiving van onder ander appelen, peren, kersen, etc. Hij is iets minder zoet van smaak en is doorgaans meestal vloeibaar, wat hem ideaal maakt als marinade of dressing. 

   

  Koolzaadhoning is een crème honing met een romige textuur en zachte, neutrale smaak. Dat maakt hem ideaal als zoetstof voor in warme dranken*. Koolzaadhoning bevat tal van vitaminen en bevorderd een vrije ademhaling. Je kan koolzaadhoning verkrijgen vanaf eind april, begin mei.

   

  Acaciahoning is een milde en vloeibare honing met een delicate en verfijnde smaak. Dankzij zijn hoog gehalte aan fructose blijft hij dan ook een heel lange tijd vloeibaar. Dat maakt acaciahoning uitstekend voor gebruik in gerechten. Acaciahoning is te verkrijgen vanaf de maand juni, juli. 

   

  Lindehoning is doorgaans een vaste honing met een zoete frisse, mintachtige smaak. Hij is vooral verkrijgbaar aan het begin van de zomer, net na het bloeien van de lindebloesem. Lindehoning is ideaal om te verwerken in warme drank* door zijn rustgevende werking. 

   

  Zomerhoning is een gemixte honing van allerlei zomerbloeiers zoals linde, guldenroede, balsemien, paardebloem, etc. Door zijn veelheid aan soorten nectar, vormt hij een explosie aan smaken. Zomerhoning kan zowel vast als vloeibaar zijn. Hij wordt geoogst in juli. 

   

  Een product uit de natuur

   

  Dat honing een natuurproduct is heeft naast zijn veel voordelen, ook een nadeel. Als mens zijn we afhankelijk van de bijen om honing te produceren, en zij zijn op hun beurt afhankelijk van allerlei externe factoren. Dat maakt dat er soms minder honing beschikbaar is. Gelukkig proberen we bij Nectarist altijd een alternatief te voorzien, zodat iedereen het hele jaar rond kan genieten van onze ambachtelijke honing. 

   

  *opgelet: voeg de honing pas toe wanneer je warme drank is afgekoeld (onder 40°C), zodat de heilzame eigenschappen en vitaminen bewaard blijven  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »