[email protected] | +32 486 688 297 | Gratis verzending vanaf €50
 • Nederlands
 • Wat kunnen we voor de bijen doen?

  25 / Mar / 2020

  Wat kunnen we voor de bijen doen?

  Het is wel duidelijk dat de bijen het moeilijk hebben. Gelukkig hoeft niet iedereen imker te worden en kan elke persoon zijn/haar steentje bijdragen. Kleine, alledaagse handelingen kunnen voor de bijen al een grote impact hebben. “Bijenvriend” worden geeft zeker al voldoende ondersteuning om deze insecten en ook andere insecten te helpen…

  Plant bloemen

  Plant zoveel mogelijk bloemen, planten en bomen. Ook al heb je een kleine tuin, of zelfs een terras. Een paar bloemen kunnen al een groot verschil maken voor de allerkleinste bijen onder ons.

  Laat de bijen met rust

  Bijen of andere insecten hebben we liever niet in ons huis. Pak niet meteen de vliegenmepper of spuitbus maar laat de bijen hun gang gaan. Zet een raam open en leid ze rustig naar buiten. De bijen zijn namelijk heel belangrijk voor ons.

  Insectenhotels

  Niet alle bijen leven in kolonie bij imkers. Er zijn ook veel solitaire bijen. Deze bestuivers zijn natuurlijk niet minder belangrijk dan de andere insecten. Door insectenhotels te hangen, zorg je ervoor dat deze bijen en hommels zich makkelijker kunnen voortplanten.

  Zelf kan je ook een nestplaats voor hommels maken. Een bloempot omgedraaid in de grond steken met wat gedroogd gras of mos is genoeg. Zorg er wel voor dat deze is afgedekt door een dakpan tegen de regen.

  Koop je insectenhotels ook bij Nectarist

  Eet biologisch

  Eén van de grootste vijanden van de bijen zijn pesticiden. Zorg ervoor dat je in je eigen moestuin geen van deze producten gebruikt. Kies in de winkel voor biologische producten. Ook deze producten ondersteunen een duurzame en natuurlijke landbouw. Dat is gezonder voor je eigen gezondheid en die van de bijen.

  De bijen zorgen ervoor dat wij allemaal kunnen genieten van heerlijke groenten, fruit en verschillende bijenproducten. Het is dan ook een kleine moeite om de bijen zelf goed te behandelen.

  • Nectarist Nectarist 25 / Mar / 2020 @ 13:09

   Klopt, bij dit weer raken solitaire bijen en hommels 's morgens snel onderkoeld. Om ze te helpen kan je ze in de zon zetten, zodat ze opwarmen en meer energie krijgen. Bijen zijn nl. koudbloedig.
   Om ze nog meer van energie te voorzien, kan je ze aansterken met wat suikerwater of honing.

  • Dries Janssens Dries Janssens 25 / Mar / 2020 @ 12:29

   Ik zag ook al een paar keer iets over suikerwater (een lepel op de vensterbank leggen) om verzwakte bijen of hommels te helpen op krachten komen, klopt dat?

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »