Tel: 0468 47 16 67 (dinsdag tot zaterdagvoormiddag)
ZATERDAG 22/01 GESLOTEN
Gratis verzending vanaf €250
 • Nederlands
 • Propolis

  Propolis

  Houd kwaaltjes op een afstand dankzij de antibacteriële en schimmelwerende werking van Propolis!

  Seen 4 of the 4 products

   

  Wat is propolis?

  Propolis is een kleverige substantie die door de honingbijen wordt gemaakt uit de sappen (voornamelijk hars) van planten en bomen. Het is een geheel natuurlijk middeltje dat antibacterieel en schimmelwerend werkt. 

   

  Hoe wordt het gemaakt?

  Naast nectar en stuifmeel, verzamelen de bijen nog iets anders tijdens hun vluchten. Ze vliegen van boom tot boom om er ter plekke het hars van boom en bladknoppen te mengen met hun speeksel en lichaamssappen. Met dat goedje vliegen ze dan weer naar hun nest om er daar stuifmeel en bijenwas aan toe te voegen. De lijmachtige substantie die daaruit voorkomt, heet propolis. 

   

  Voordelen van Propolis

  Propolis wordt door de bijen gebruikt om hun nest lekker warm en veilig te houden. De bijen gebruiken het om de gaten en kieren dicht te kitten. Op die manier zijn ze in de winter beschermd tegen bacteriën en schimmels maar ook tegen vocht en ongewenste indringers. Propolis is dus van nature een schimmelwerend en antibacterieel middeltje, dat ook door de mens gebruikt kan worden. 

  Propolis heeft, in verschillende vormen, heel wat gezondheidsvoordelen. Het kan rechtstreeks gebruikt worden om wonden te helen, maar kan ook ingezet worden tegen acne en eczeem. 

  Daarnaast is het ideaal als preventief en bestrijdend middel tegen een verkoudheid. Het verlicht symptomen als hoesten, keelpijn en koorts. 

   

  Soorten propolis producten & hun functie 

  1. Propolistinctuur en pastilles:  

     • verbetering immuunsysteem
     • koorts
     • hoesten
     • tandpijn

   

  2. Propoliscreme  

     • acne
     • eczeem
     • schaaf en brandwonden

   

  Propolis oogsten

  Propolis kan door de imker uit de bijenkast gewonnen worden door het plaatsen van een propolisrooster. De gaatjes van dit rooster zijn net te klein voor de bijen om door te kunnen, waardoor ze het aanschouwen als open kieren. Ze volgen dus hun instinct en kitten alle openingen dicht met propolis. Achteraf kan dit rooster uit de bijenkast gehaald worden en verzameld worden door de imker.  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »