Wij maken de brug op 19/05/2023
Uitverkoop imkermaterialen vanaf maandag 8/05/2023!
Gratis verzending vanaf 99 euro (binnen België)
 • Nederlands
 • Beschermkledij

  Beschermkledij

  Jezelf beschermen is een belangrijk onderdeel van imkeren. Ons assortiment kwaliteitsvolle beschermkledij zorgt ervoor dat je dat doet op een voor jou gepaste manier, zonder jezelf te belemmeren bij het uitvoeren van je werkzaamheden aan de bijen.

  Seen 8 of the 8 products

  Aan alle startende imkers: draag altijd beschermkledij! Je bent tenslotte nog onervaren en je moet nog veel leren. Het kan goed zijn dat je de bijenkast op een verkeerd moment opendoet en dat de bijen geïrriteerd opvliegen. Of het kan zijn dat je een steek krijgt en hierdoor een raam dat je aan het inspecteren bent, laat vallen. Redenen genoeg om je goed te beschermen en je zelfvertrouwen stap voor stap op te bouwen. Na een tijd leer je de bijen goed kennen en weet je hun gedrag zelfs te voorspellen.

  Elke bijenkast heeft ook haar eigen ‘temperament’. Van sommige bijenkasten weet ik dat ik ze kan open doen zonder pak, en van andere bijenkasten weet ik dat ik me goed moet inpakken. Neem het zekere voor het onzekere en bescherm je gezicht en handen!

  We leggen hier de nadruk op een goede bescherming, maar weet dat de assertiviteit van bijen afhangt van vele factoren. Ontdek in onze imkercursus wat deze factoren zijn en wat je er eventueel aan kan doen!

  Vind je deze informatie interessant?

  Overweeg dan om lid te worden van onze Nectarist PRO community. Je krijgt niet alleen toegang tot onze online leermodules en praktijkdagen, je komt ook terecht in een groep van gemotiveerde imkers die elkaar graag willen vooruithelpen.  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »