[email protected] | +32 486 688 297 | Gratis verzending vanaf €50
  • Nederlands
  • Bijenvolken & koninginnen

    Bijenvolken & koninginnen

    Op zoek naar een bijenvolk?

    Op zoek naar een bijenvolk of een koningin voor uw bijenvolk? Wij bieden bijenvolken aan met een Carnica F1 - koningin in een one-way afleggerkast (krijg je mee, inbegrepen in de prijs). Onze koninginnen zijn gekweekt op zachtaardigheid en zijn hierdoor ideaal voor de startende imker.

    Concreet gezien krijg je een afleggerkastje met 5 ramen, de opzittende bijen, broed in alle stadia en een nieuwe koningin die dit seizoen geboren is. De koningin is gemarkeerd en is een dochter van een reinteeltmoer die bevrucht is geweest op het eiland Sylt waar zich het bevruchtingsstation List auf Sylt bevindt. De koninginnen zijn afkomstig van de Carnica - Troiseck lijn.

    We handelen bestellingen chronologisch af. Omdat we afhankelijk zijn van de koninginnenkweek kunnen we niet exact zeggen wanneer u de bestelling kan komen afhalen. We doen er alles aan opdat de bijenkolonies klaar zijn in JUNI.

    VOOR 2023 ZIJN ER GEEN BIJENVOLKEN MEER BESCHIKBAAR.

    IEDEREEN DIE BESTELD HEEFT, ZAL GEHOLPEN WORDEN!

    Meer informatie over de Carnica bij

    De Carnicabij (Krainerbij) is een ondersoort van de Apis mellifera, de Europese honingbij. Oorspronkelijk afkomstig vanuit Slovenië, Oostenrijk en de noordelijke Balkan is ze nu wijd verspreid en een van de populairste honingbijen bij imkers.

    Het zijn bijen die zich goed kunnen verdedigen tegen natuurlijke vijanden en ziektes. Het bijenvolk past zich aan, aan het beschikbare voedsel en komt goed de winter door. Een nadeel kan zijn dat ze iets sneller kunnen zwermen, al is dat een natuurlijk voorplantingsgedrag. Ze draagt dezelfde kleur als de Zwarte bij maar heeft bredere viltbanden waardoor ze er grijzer uit ziet. Ze is iets kleiner dan deze Apis mellifera mellifera.

    De drie belangrijkste lijnen bij Carnica zijn: Troiseck, Peschetz, Sklenar. Elk zijn ze ontstaan door jarenlang selectiewerk van regionale rassen op basis van zachtaardigheid, raamvastheid, vitaliteit, …  Deze koninginnen brengen zeer zachtaardige bijen voor, die een plezier zijn om mee te werken en om in je tuin te hebben staan.

    Vind je deze informatie interessant?

    Overweeg dan om lid te worden van onze Nectarist PRO community. Je krijgt niet alleen toegang tot onze online leermodules en praktijkdagen, je komt ook terecht in een groep van gemotiveerde imkers die elkaar graag willen vooruithelpen.

    Blog Lees hier onze laatste nieuwe blogberichten

    • Waarom koninginnenbrij heel goed voor je is  07 Dec

      BlogWaarom koninginnenbrij heel goed voor je is

      De deugddoende zon heeft zich achter de wolken verscholen en de miezerige regen is terug in het land. “Ideale” omstandigheden om een verkoudheid op te lopen en een lagere weerstand te verkrijgen. Gelukkig bestaat er koninginnenbrij, ook wel koninginnengelei genoemd. In de bijenwereld staat dit bekend als een luxeproduct. Voor ons lichaam is het een boost boordevol vitaminen en mineralen. Weg met weerstandverhogende pillerij, gebruik koninginnengelei!

    • De winterperiode voor honingbijen: een uitdagende tijd!16 Nov

      BlogDe winterperiode voor honingbijen: een uitdagende tijd!

      De winterperiode is voor de honingbijen een uitdagende tijd waarin ze hun energie moeten bundelen om te overleven. Tijdens deze periode heeft de bijenkolonie zich aangepast aan de weersomstandigheden en is het aantal bijen sterk verminderd naar een aantal van 10.000 tot 15.000 honingbijen. Deze bijen zorgen voor het in stand houden van de kolonie en hebben een belangrijke taak: de koningin door de winter loodsen.

    • Met Propolis de wintermaanden door09 Oct

      BlogMet Propolis de wintermaanden door

      Elke winter zien we het opnieuw. Collega’s die aan hun bureau zitten sniffen, de man naast je op de trein die net iets te hard kucht, een gezinslid dat zich niet lekker voelt. En voor je het weet, moet ook jij eraan geloven. Verkoudheden zijn iets waar we niet aan lijken te ontsnappen zodra de temperaturen onder nul zakken. Of toch wel? 

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »