[email protected] | +32 486 688 297 | Gratis verzending vanaf €50
 • Nederlands
 • Honingoogst

  Honingoogst

  Voor het oogsten van de honing uit je kasten bieden we verschillende oogstgereedschap en apparatuur aan; die allemaal bestaan uit food grade inox. Al onze honingslingers en apparatuur zijn van de merken Apini, Lega & Logar.

  Niets is zo lekker als de honing uit je eigen bijenkast!

  Of en hoeveel honing je kan oogsten, hangt mede af van het drachtgebied waar de bijen actief in zijn. Wanneer veel planten nectar geven, zullen bijen snel een overvloed aan honing opslaan. Indien het drachtgebied te weinig nectar oplevert, zal dit zich ook vertalen in een magere of zelfs geen honingopbrengst.

  De twee momenten wanneer het vaakst honing geoogst wordt, is na de lente en in het midden van de zomer. Let er wel op dat als je honing oogst, je steeds voldoende honing voor de bijen achterlaat. Zeker in de zomer kan het zijn dat de bijen meer voedsel nodig hebben: er zijn tienduizenden bijenmonden te voeden en de dracht valt mogelijks stil.

  Er zijn verschillende soorten honingslingers op de markt, en je kan zelfs overheerlijke crèmehoning maken: onze absolute favoriet!

  Vind je deze informatie interessant?

  Overweeg dan om lid te worden van onze Nectarist PRO community. Je krijgt niet alleen toegang tot onze online leermodules en praktijkdagen, je komt ook terecht in een groep van gemotiveerde imkers die elkaar graag willen vooruithelpen.

   

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »