[email protected] | +32 486 688 297 | Gratis verzending vanaf €50
 • Nederlands
 • Koninginnenteelt

  Koninginnenteelt

  Koninginnenkweek, de uitdagende volgende stap als beginnende imker! Indien je verder wil gaan met de kwaliteiten van een van jouw huidige koninginnen kan je zelf ook je koninginnen kweken. 

  De koningin vormt de motor van het bijenvolk. Ze legt tot 2.000 eitjes per dag in het hoogseizoen en zorgt ervoor dat het bijennest exponentieel groeit.

  Alle werksters worden dus geboren als dochter van de koningin. Het ‘karakter’ van deze bijen hangt dus in grote mate af van het erfelijke materiaal van zowel de koningin, als de darren waarmee de koningin gepaard heeft. Dat bijen zachtaardig, raamvast en goede honingverzamelaars zijn, hangt dus van het genetisch materiaal af. 

  Telkens je de bijenkast opent, zal je verwonderd staan van wat er zich allemaal daarbinnen afspeelt. Natuurlijk wil je ook de koningin zien, al is dat niet nodig om te weten of ze nog leeft. Tenslotte leven er tienduizenden bijen in een kolonie, dus je zal vaak de bijenkast terug toe moeten doen zonder dat je ‘hare majesteit’ hebt gezien. Toch zijn er een aantal trucjes om na te gaan of de koningin al dan niet in een goede gezondheid verkeert.

  Vind je deze informatie interessant?

  Overweeg dan om lid te worden van onze Nectarist PRO community. Je krijgt niet alleen toegang tot onze online leermodules en praktijkdagen, je komt ook terecht in een groep van gemotiveerde imkers die elkaar graag willen vooruithelpen.

     Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »