[email protected] | +32 486 688 297 | Gratis verzending vanaf €50
 • Nederlands
 • Varroa & bijengezondheid

  Varroa & bijengezondheid

  Varroa-destructor, de naam alleen al van deze parasiet doet iedereen huiveren. Ontdek ons behandelingsschema in de cursus. Hier vind je al het materiaal voor om je bijen te beschermen tegen de varroa en wasmot, alsook voor het ontsmetten van de bijenkast.

  Honingbijen leven met tienduizenden individuen op elkaar. In normale omstandigheden floreert zo’n   bijenvolk en is ze gezond. De gezondheid van bijen hangt af van (1) of er voldoende stuifmeel en nectar te vinden is in de omgeving, (2) of ze in een schone en propere omgeving wonen, en (3) dat een bekwame en geïnformeerde imker zich over hen ontfermt.

  Door de duizenden interacties dat deze honingbijen onderling hebben, kunnen bacteriën en/of virussen zich razendsnel verspreiden.

  Het is belangrijk dat je de bijen een zo hygiënisch mogelijke leefomgeving geeft en dat je een goede notie van bijenziektes en het leven van de varroamijt hebt. Een goede kennis over de levenscyclus van de varroamijt is essentieel om deze te kunnen bestrijden, en uw bijen vitaal te houden.

  Vind je deze informatie interessant?

  Overweeg dan om lid te worden van onze Nectarist PRO community. Je krijgt niet alleen toegang tot onze online leermodules en praktijkdagen, je komt ook terecht in een groep van gemotiveerde imkers die elkaar graag willen vooruithelpen.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »