Webshop 20 november terug online!
+32 486 688 297
 • Nederlands
 • Verf en onderhoud

  Verf en onderhoud

  Het schilderen van je bijenkasten is van groot belang; zowel voor de bescherming ervan als voor de herkenbaarheid voor de bijen. Zowel voor styropor als houten bijenkasten hebben we een aanbod aan verschillende kleuren en soorten verf.

  De bijenkasten die je koopt zijn meestal onbehandelde, vuren kasten. Aangezien deze heel het jaar door buiten staan, al dan niet onder een beschutting, is het aangewezen deze te schilderen met een beits of verf. Het zorgt ervoor dat uw bijenkasten langer meegaan.

  Bij het schilderen van de buitenkant van de bijenkast, kies je het best voor een natuurlijke beits of verf. Je bent tenslotte met bijen bezig. Natuurlijke beits bevat geen (chemische) oplosmiddel die voor een snellere uitdroging zorgt. Het bevat een natuurlijk pigment die voor de kleur en bescherming zorgt, en het is gemaakt op waterbasis. Dit laatste zorgt ervoor dat de uitdroging iets langer duurt.

  Ook de binnenkant van de bijenkast heeft een degelijke behandeling nodig wanneer de binnenwanden poreus en wateropslorpende eigenschappen hebben. Een bijennest wordt behoorlijk warm en vochtig. Onbehandelde kasten kunnen dan langs binnen vochtig worden, vervormen en er kan zelfs schimmelvorming optreden. De binnenwanden kan u behandelen met een propolisbeits.

  Vind je deze informatie interessant?

  Overweeg dan om lid te worden van onze Nectarist PRO community. Je krijgt niet alleen toegang tot onze online leermodules en praktijkdagen, je komt ook terecht in een groep van gemotiveerde imkers die elkaar graag willen vooruithelpen.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »