Wij maken de brug op 19/05/2023
Uitverkoop imkermaterialen vanaf maandag 8/05/2023!
Gratis verzending vanaf 99 euro (binnen België)
 • Nederlands
 • Voederen

  Voederen

  Op het einde van het seizoen of in het begin van het seizoen is het essentieel om uw bijen bij te voederen. Hiervoor bieden we verschillende soorten suiker voor bijen aan.

  Seen 5 of the 5 products

  Het bijenseizoen start eigenlijk niet wanneer de nieuwe lente begint. Het nieuwe bijenseizoen begint vlak na de honingoogst! De winterbijen die in de nazomer geboren worden moeten over een uitstekende vitaliteit beginnen. Dat wil zeggen dat ze goed doorvoed moeten zijn en vrij van varroa.

  De zomerbijen bepalen de vitaliteit van de toekomstige winterbijen. De zomerbijen worden namelijk gaandeweg vervangen door winterbijen. Het zijn deze winterbijen die de uitermate belangrijke taak hebben om de koningin goed en wel door de winter te krijgen. Verzwakte winterbijen, kunnen deze taak niet succesvol volbrengen.

  Vind je deze informatie interessant?

  Overweeg dan om lid te worden van onze Nectarist PRO community. Je krijgt niet alleen toegang tot onze online leermodules en praktijkdagen, je komt ook terecht in een groep van gemotiveerde imkers die elkaar graag willen vooruithelpen.  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »