Winkel Mechelen gesloten!
Online winkel 24/7 open - Afhaling in Aalst mogelijk!
Google-score 4,7/5
 • Nederlands
 • Nectarist Academy

  Nectarist Academy

  Heb jij altijd al imker willen worden? Of heb je nood aan extra ondersteuning om je hobby succesvol uit te voeren? Dan is de Nectarist Academy ongetwijfeld iets voor jou! 

  Vanaf januari 2020 start Nectarist met een eigen online ‘starterscursus imkeren’. Johan De Vleeshouwer, oprichter van Nectarist en zelf al jarenlang gediplomeerd imker, is de lesgever van dienst. Hij stelt al zijn ervaring ter beschikking om jou zo goed mogelijk te ondersteunen.

   

  THEORIE & PRAKTIJK

  Met de Nectarist Academy leert Johan je alle kneepjes van het vak om een uitstekende hobbyimker te worden. In het begin ligt de focus vooral op het theoretische luik, nadien is het de bedoeling om je eigen bijenstand in te richten. Johan legt je gedurende het hele seizoen stap voor stap uit hoe je goed aan de bijen werkt. We behandelen alle onderwerpen met een open geest.

  Deze zaken komen onder andere aan bod tijdens de cursus:

  - Het leven van de bijenkolonie
  - Overzicht van het bijenjaar
  - De inrichting van de bijenstand
  - Welke bijenkast kies ik?
  - Klaarzetten van de bijenkast
  - De ontwikkeling van het bijennest
  - Carnica, Buckfast of zwarte bij?
  - Imkertechnieken
  - Zwermen vangen en vermeerderingstechnieken
  - Koninginnekweek voor beginners
  - Honing oogsten, verzorgen, roeren en inpotten
  - Bijenziekten en hun behandeling
  - Varroamijt en wat ertegen te doen?
  - Inwinteren

  Alle hoofdstukken met de betreffende lesonderdelen kan je hier terugvinden.

   

  ONLINE CURSUS: Webinars, presentaties & herbekijk/herlees

  Voor deze cursus hoef je jezelf niet te verplaatsen. Via een online platform kan je op eigen tempo alle lesonderdelen doorlopen. Op het einde van elk lesonderdeel krijg je een korte evaluatie. Scoor je hier goed op, dan krijg je toegang tot het volgende lesonderdeel.

  Het is dan wel een online cursus, we zorgen wel voor een persoonlijke aanpak. Jouw vragen worden door ons persoonlijk beantwoord. Bovendien voorzien we periodieke samenkomsten op onze imkerij. Tijdens deze sessies nemen we samen een kijkje in onze bijenkasten en beantwoorden we al jouw vragen.

  Bij elke lesonderdeel hoort ook een cursustekst die jullie ter beschikking krijgen.

  Al het lesmateriaal van deze basiscursus blijft een jaar ter uw beschikking staan. Zo heb je tijd genoeg om je helemaal in te werken.

   

  EXTRA

  Deelnemers aan deze basiscursus ontvangen ook een EXTRA voordeel: 5% korting op alle aankopen via onze webshop www.nectarist.be

   

  PRAKTISCH

  De eerste 25 inschrijvingen betalen slechts 239 euro ipv 297 euro (komt overeen met 19,95 euro per maand). Zo ben je helemaal mee, het hele jaar door!

  Ben je klaar? Na betaling is je inschrijving definitief!

  Heb je nog geen bijen? Geen nood, wij helpen je aan een bijenvolkje aan een correcte prijs.

  Blog Lees hier onze laatste nieuwe blogberichten

  • Hoe word je imker? 5 tips van Nectarist18 Sep

   BlogHoe word je imker? 5 tips van Nectarist

   Wil jij iets doen voor de bijen en ben je graag bezig in de natuur? Dan is imker worden misschien wel iets voor jou! Alleen moet je er rekening mee houden dat imkeren meer inhoudt dan een kast in de tuin zetten. Het is best wel een tijdrovende hobby waar je intensief mee bezig moet zijn. Nog steeds overtuigd? Super! Hieronder 5 tips die we je graag meegeven voor je aan het imkeren begint.

  • Behandelen tegen varroa: wat doe ik?06 Aug

   BlogBehandelen tegen varroa: wat doe ik?

   Eén van de grootste gevaren voor een bijenvolk is de varroamijt. Nadat de laatste honing geoogst is, beginnen de imkers dan ook volop met de behandelingen hiertegen. Maar welke behandeling is het beste? In het onderstaande blogbericht lijsten we de bekendste voor je op.

  • Ook bijen hebben last van de warmte: cruciale tips voor imkers én niet imkers!20 Jun

   Blog Ook bijen hebben last van de warmte: cruciale tips voor imkers én niet imkers!

   Bijen kunnen het ook te warm krijgen. Als dat gebeurt, gaan ze massaal vooraan aan de kast hangen en ventileren ze samen het bijennest koel. Uiteraard vraagt dit heel wat energie van hen. Daarom geeft Nectarist je enkele tips hoe je als imker én niet imker de bijen door deze bloedhete dagen loodsen.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »