Nectarist Academy

Heb jij altijd al imker willen worden? Of heb je nood aan extra ondersteuning om je hobby succesvol uit te voeren? Dan is de Nectarist Academy ongetwijfeld iets voor jou! 

In januari 2020 start Nectarist met een eigen online ‘starterscursus imkeren’. Johan De Vleeshouwer, oprichter van Nectarist en zelf al jarenlang gediplomeerd imker, is de lesgever van dienst. Hij stelt al zijn ervaring ter beschikking om jou zo goed mogelijk te ondersteunen.

 

Theorie én praktijk

Met de Nectarist Academy leert Johan je alle kneepjes van het vak om een uitstekende hobby imker te worden. Tijdens de maanden januari, februari en maart ligt de focus vooral op het theoretische luik. Vanaf april is het de bedoeling om je eigen bijenstand in te richten. Johan legt je gedurende het hele seizoen stap voor stap uit hoe je goed aan de bijen werkt. We behandelen alle onderwerpen met een open geest.

Deze zaken komen onder andere aan bod tijdens de cursus:

- Het leven van de bijenkolonie
- Overzicht van het bijenjaar
- De inrichting van de bijenstand
- Welke bijenkast kies ik?
- Klaarzetten van de bijenkast
- De ontwikkeling van het bijennest
- Carnica, Buckfast of zwarte bij?
- Imkertechnieken
- Zwermen vangen en vermeerderingstechnieken
- Koninginnekweek voor beginners
- Honing oogsten, verzorgen, roeren en inpotten
- Bijenziekten en hun behandeling
- Varroamijt en wat ertegen te doen?
- Inwinteren

 

Live webinars & herbekijk/herlees

Voor deze cursus hoef je jezelf niet te verplaatsen. We organiseren (twee)wekelijkse webinars, die je ook later kan herbekijken. Zo kan je alle technieken die we jou online aanleren, thuis zelf toepassen. Heb je toch nog vragen? Dan kan je deze stellen tijdens de webinar of simpelweg via onze eigen ‘chatbox’ of ‘virtuele klas’. 

Bij elke live webinar hoort ook een cursustekst die jullie ter beschikking krijgen.

 

Praktisch:

De kostprijs van deze cursus bedraagt 25 euro op maandbasis. Schrijf je je in voor een jaar? Dan bedraagt de kostprijs 19,95 euro per maand! Zo ben je helemaal mee, het hele jaar door!

Heb je nog geen bijen? Geen nood, wij helpen je aan een bijenvolkje aan een correcte prijs.

EXTRA: Deelnemers aan deze basiscursus ontvangen ook een EXTRA voordeel: 5% korting op alle aankopen via onze webshop www.nectarist.be

Ben jij al helemaal warm voor de cursus? Laat ons dan iets weten en vul dit formulier in! Dit is nog niet bindend, maar wij polsen al graag eens hoeveel interesse er is en wat de noden zijn. Laat ook even weten of je graag een bijenvolkje wilt.

 

Tot dan!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »