Tel: 0468 47 16 67 (dinsdag tot zaterdagvoormiddag)
ZATERDAG 22/01 GESLOTEN
Gratis verzending vanaf €250
 • English
 • Blog

  Blog

  Read our latest new blog messages here

  • Help, mijn honing is versuikerd! Is het dan nog eetbaar? 21 Jan

   Blog Help, mijn honing is versuikerd! Is het dan nog eetbaar?

   Je kent het wel; Je koopt een pot honing en die belandt al gauw in de voorraadkast. Wanneer je hem weer tevoorschijn haalt, blijkt hij versuikerd te zijn. Vaak denken mensen dan dat de honing niet meer goed is en wordt hij weggegooid. Dat is zonde, want de honing is helemaal niet slecht, en de bijen hebben er écht veel werk in gestoken. Maar wat is versuikeren nu juist en hoe kan je je honing weer lekker lopend krijgen?

  • Hoe bereiden de bijen zich voor op de winter? 24 Nov

   Blog Hoe bereiden de bijen zich voor op de winter?

   Van zodra de temperaturen dalen en we ons beginnen kleden in dikke winterjassen en sjaals, is de kans groot dat ook de bijen liever niet meer buiten komen. Net zoals wij onze verwarming opzetten, onze zomerkleren inruilen voor iets warmers en liefst elke dag een hete kop soep drinken, hebben ook de bijen hun eigen gewoontes tijdens de koudere wintermaanden.

  • Halloweenverhaal Nectarist: Beau en de stille moordenaar 29 Oct

   Blog Halloweenverhaal Nectarist: Beau en de stille moordenaar

   Beau is bijna klaar met haar dagtaak, en kijkt uit naar het halloweenfeest dat deze avond zal plaatsvinden in de bijenkast. Jammer genoeg ligt er een moordenaar op de loer, die uitgerekend vanavond plant toe te slaan. Kunnen Beau en de bijen zich onttrekken van het vreselijke lot dat hun te wachten staat?

  • Honing het hele jaar rond! 03 Sep

   Blog Honing het hele jaar rond!

   Als je bij je lokale imker om honing gaat, zal je er versteld van staan hoeveel soorten je er kan vinden. Er bestaan heel wat planten en bloemensoorten, en zo dus ook honingsoorten. Het is immers de nectar van de bloemen die de smaak en textuur van de honing zal bepalen.

  • 3x Superfood Stuifmeelpollen 20 Aug

   Blog 3x Superfood Stuifmeelpollen

   Stuifmeelpollen zijn de superfood bij uitstek, lees er alles over in ons blogartikel “superfood uit de bijenkast”. Gezond is het dus zeker wel, maar het blijkt toch niet evident om in een gerecht te verwerken. Wij kozen alvast drie receptjes uit die je kan proberen.

  Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »