[email protected] | +32 486 688 297 | Gratis verzending vanaf €50
 • Nederlands
 • Een bijenwasdoek; wat is het en hoe gebruik je het?

  Nectarist - 21 / Mar / 2022

  Een bijenwasdoek; wat is het en hoe gebruik je het?

  Of het nu in de keuken is of voor onderweg; nog veel te vaak grijpen we naar plastic - of aluminiumfolie om onze restjes te bewaren of ons voedsel te verpakken. Tegenwoordig kan dat ook anders: met de uitvinding van de bijenwasdoek kan je je voedsel op een milieubewuste manier verpakken. Bye bye plastic en welkom duurzame bijenwasdoek! Maar wat is dat nu net zo’n bijenwasdoek en meer nog; hoe gebruik je het

  Wat is een bijenwasdoek?

  De naam geeft het al een beetje prijs: bijenwasdoeken zijn stoffen uit katoen die worden ingestreken met bijenwas. Afhankelijk van de producent worden daar ook nog andere ingrediënten zoals jojobaolie en boomhars aan toegevoegd. De bijenwasdoeken van Nectarist zijn gemaakt van biokatoen en bevatten gecertificeerde bijenwas en koudgeperste, biologische jojoba-olie. Bijenwas heeft een sterk antibacteriële werking, net zoals honing. De combinatie met jojoba-olie, die op zijn beurt een conserverende werking heeft, maakt deze doeken ideaal voor het bewaren en vers houden van allerlei voedsel.

  Hoe gebruik je een bijenwasdoek?

  Bijenwasdoeken zijn het ideale alternatief voor plastic- en aluminiumfolie door de zelfklevende eigenschap van bijenwas. Dankzij de warmte van je handen wordt de bijenwasdoek flexibel en kan je je doek vormgeven en laten kleven.

  Verschillende soorten bijenwasdoeken

  Nectarist heeft verschillende soorten bijenwasdoeken, elk aangepast aan hun gebruik. De food wraps zijn een set van drie bijenwasdoeken in drie verschillende formaten. Gebruik ze in de keuken voor het afdekken van restjes of om allerlei groenten en fruit vers te bewaren. Past het grootste formaat niet? Niet gevreesd: speciaal voor alle grote restjes ontwikkelden we de beeswax roll - een rol bijenwasdoek van maar liefst één meter lang die je makkelijk in het gewenste formaat kan knippen. En voor die heerlijke lunch te verpakken, bestaat er ook nog onze sandwich wrap met sluiting: ideaal om je broodje of boterhammen in te bewaren.

  Milieuvriendelijk alternatief

  Bijenwasdoeken zijn afwasbaar en herbruikbaar. Je kan je bijenwasdoeken dus blijven gebruiken tot ze “versleten” zijn. Gemiddeld gaan bijenwasdoeken maar liefst een jaar mee, mits je er goed zorg voor draagt. Daarna kan het zijn dat het laagje bijenwas op de doeken op is. Ben je een doe-het-zelver? Dan kan je de doeken makkelijk zelf opnieuw instrijken.

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »