[email protected] | +32 486 688 297 | Gratis verzending vanaf €50
 • Nederlands
 • Hoe onderhoud ik mijn bijenwasdoek?

  Nectarist - 01 / Apr / 2022

  Hoe onderhoud ik mijn bijenwasdoek?

  Bijenwasdoeken zijn het ideale alternatief voor plastic- en aluminiumfolie. Ze zijn afwasbaar en herbruikbaar en gaan - mits je er zorg voor draagt - zeker een jaar mee! Een goed onderhoud van je bijenwasdoeken is dus heel erg belangrijk als je wilt dat ze een hele tijd meegaan.

  Bijenwasdoeken zijn het ideale alternatief voor plastic- en aluminiumfolie. Ze zijn afwasbaar en herbruikbaar en gaan - mits je er zorg voor draagt - zeker een jaar mee! Een goed onderhoud van je bijenwasdoeken is dus heel erg belangrijk als je wilt dat ze een hele tijd meegaan. We zetten alle onderhoudstips even op een rijtje:

  1. Afwassen is niet altijd nodig

   Het is niet nodig om je bijenwasdoek na elk gebruik af te wassen. Afhankelijk van het gebruik kan je hem ook afvegen met een (vochtige) doek en opnieuw gebruiken.

  2. Gebruik tijdens het schoonmaken enkel koud of lauw water

   Je bijenwasdoek is gevoelig voor warm water; bijenwas smelt immers vanaf 60 graden. Gebruik je warm of kokend water voor het afspoelen of schoonmaken? Dan is de kans groot dat enkel je katoenen doek overblijft. Test dus altijd of je water niet te warm is en steek hem zeker niet in de vaatwasser of wasmachine!

  3. Bewaar je doek op een droge en donkere plaats

   Laat je bijenwasdoek altijd grondig drogen na het schoonmaken. Net zoals warmte, is bijenwas ook gevoelig aan veel zonlicht; het zal je doeken sneller verbleken. Bewaar ze bij voorkeur in een donkere en koele keukenlade of kast.

  4. Herstel je bijenwasdoek

   Het kan zijn dat er na verloop van tijd lege plekjes op je bijenwasdoek ontstaan; daar waar de bijenwas sneller van je doek verdwenen is. Je kan makkelijk zelf aan de slag gaan om je doek te herstellen. Lees hier hoe je dat kan doen met onze herstelkit!

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »